Ravenna- IT

Az ACQUE Sport Center egy multisport központ Porto Fuori városkában pár kilométerre az olasz Ravenna városától. Vendégei számára különféle sporttevékenységeket kínál a golfpályán keresztül a természetes tó nyújtotta kikapcsolódási lehetőségekig, mint például a vízi sportok és a horgászás.  A természetes tó 2019 tavaszán az olasz mentőegységek komoly kiképzésének adott helyet.

Néhány héttel a kezdés előtt azonban, az üzemeltető nagy mennyiségű vízi növényzetet észlelt a tóban. Az Algae alligata nevű alga oly mértékben elterjedt a tóban, hogy megakadályozta a csónakok vízbe jutását, továbbá az a veszély fenyegetett, hogy a növények a hajócsavarokra tekerednek. Feladatunk az algák eltávolításán kívül az volt, hogy kialakítsunk egy mélyebb vízoszlopot a csónakok tavi közlekedése érdekében. Csapatunk a kisebb  DredgePrince LABOREC szívó-kotró hidromechanizációs munkagépet használta a kivitelezéshez. Két gépkezelővel  a nem kedvező időjárási viszonyok ellenére is, három nap alatt sikerült befejezni a munkálatokat. A nem kívánatos vízi növényzetet kb. 1,5 hektáros felületről sikeresen lekaszáltuk, levágtuk, összegyűjtöttük majd kihelyeztük a partra. A Laborec kotrógép kaszáló -vágószerkezete 2,5 m mélységig képes kaszálni. Mivel az algák csak sekélyebb vízben nőnek, ahol megfelelő mennyiségű a fény, kis kotrógépünk ideális választásnak bizonyult erre a munkavégzésre. A vágást követően a vágófelyet gyűjtővillára cseréltük. Így lehetőségünk adódott hatékonyan összegyűjteni a levágott algák és egyéb növényzetúszó maradványait, majd a partra helyezni azokat. Az így elhelyezett növényzetet a központ üzemeltetője már saját költségén feldolgozta.

Az erőteljes dízelmotor és hajócsavar  kombinációja, amely ellenálló a növények rátekeredésével szemben, garantálja a problémamentes és gyors kaszálást, vágást, valamint a vízfelület karbantartását. Az első olaszországi munkavégzésünk a várakozásoknak megfelelően alakult, az partnerünk örült a tiszta tó látványának és a mentőegységkiképzés zavartalan lefolyásának.

Ravenna- IT

You May Also Like