Marina Cafe Gutor (SK- Hamuliakovo)

A gutori (Hamuliakovo-i) Marina Cafe egy kis kikötő a Duna partján, mely Pozsonytól nem messze Gutor (Hamuliakovo) közigazgatási területén helyezkedik el. A Marina Cafe, egy kis, pontonra épített kávézó a Dunán és egyben kishajók kikötésére is alkalmas.  A kikötő tulajdonosa észlelte, hogy a kishajóknak nehézséget okoz a kikötőboxokban történő beállás a Duna alacsonyabb vízállása esetén. A nehézség a kikötőboxok alatti  folyami üledék felhalmozódásából adódott. Ennek okán 2019 márciusában a tulajdonos úgy döntött, megoldja a problémát és felkereste cégünket.

A felgyülemlett folyami iszap eltávolítását  kéttagú csapatunk a DredgePrince LABOREC szívó-kotró hidromechanizációs munkagépünkkel oldotta meg.

A kb. 0,28 ha területű kikötő és környéke megtisztítása csapatunknak 7 napig tartott. A folyami üledéket 2 m mélységig kotortuk – szivattyúztuk ki,  majd úszócsövön keresztül tovább lett juttatva  a Duna sodorvonalába. A kikötők tisztítási munkálatai alaposságot és pontosságot igényelnek. Egy úszó hidromechanizációs munkagéppel kell mozogni szűk területen, ahol további korlátozó tényező a vízfelszín alatt elhelyezkedő acél sodronyok is, amelyek a ponton szerkezetetét rögzítik a parthoz. A megtisztított kikötőnek köszönhetően a tulajdonos örömmel várhatta a kezdődő nyári szezont.

Marina Cafe Gutor (SK- Hamuliakovo)

You May Also Like