Magyarhradis (CZ – Uherské Hradište)

Magyarhradis (CZ – Uherské Hradište)

Magyarhradis (Uherské Hradiště) Csehország délkeleti részén a Morava folyó mellett fekvő város. A „Povodí Moravy s.p.“ 2019-es év elején vízgyűjtő területek hajóinak új, szolgálati/ szerviz pontonjának kiépítése zajlott. A pályázat része volt egy kis mennyiségű üledék eltávolítása a Morva folyó (Morava) medréből Magyarhradis (Uherské Hradiště) városban a leendő ponton helyén. Az üledék eltávolítása elegendő mélységet biztosít a hajók mozgására még az alacsonyabb vízállású hónapokban is.

A nyilvános pályázat nyertese az SM PONTON s.r.o. vállalat a munka ezen részéhez keresett meg minket. Az egész művelet elvégzésének sikeréhez az időzités játszott kulcsfontosságú szerepet. A kikötő építkezési munkálatai csak az üledék eltávolítását követően kezdődhettek meg. Mivel a kiépített kikötőnek még a nyári szezon kezdete előtt átadásra kellett kerülnie, az üledék eltávolítására a februári hónap elején került sor fagypont alatti hőmérsékletek mellett.

Ez azonban a jól felkészült szakembereink és a DredgePrince LABOREC kotrógépünk számára nem volt akadály. Összesen 2 029 m3 iszapot szivattyúztunk ki 2 m mélységből. Az üledéket 150 m hosszú úszócsövön keresztül juttattuk el a megrendelő által kijelölt zagytérre. Négy napos kotrómunka után a megrendelő folytathatta a Morva (Morava) folyó vízijárművei számára tervezett modern kikötő építési munkálatait.

Magyarhradis (CZ – Uherské Hradište)

You May Also Like