jazierka, jazierko ,ciste jazero, vlci mor, kosenie jazera, specialna udrzba vodnych ploch, progroupe

Kislévárd (SK – Malé Leváre)

A megrendelőnk 0,8 hektár felületű mesterséges tóval rendelkező területet alakított ki Kislévárd (Malé Leváre) térségében. A tó köré 17 luxus nyaralót épített, közevetlen vízbejutással. A tóba díszhalakat telepített és vízinövényeket ültetett, amelyek saját szűrőképességükkel képesek tisztán tartani a tó vizét. Az eredmény egy gyönyörű, magánkézben lévő rekreációs központ, fürdőzésre is alkamas tóval.

A tóba telepített vízinövényzet viszont olyan mértékben elburjánzott, hogy nagyban csökkentette a kihasználhatóság komfortját. A tó egyes részein a vízinövények már a felszínig jutottak, és ilyen környezetben az úszás nem túl kellemes élmény.

Megrendelőnk folyamatosan vágja a növényzetet saját eszközzel, de csak 1,5 m mélységig. Feladatunk ebben az esetben az elburjánzott vízinövényzet levágása volt a tó teljes területén 2,5 m mélységig. A tó a növényzet visszavágását követően készen fog álla nyári szezonra.

A DredgePrince LABOREC  gép két gépkezelővel kevesebb, mint egy munkanap alatt  elvégezte a feladatot. A vágóegység állítható, maximális vágási mélysége 2,5 m, így a feladat problémamentesen kivitelezhető volt számunkra. A nagytelejesítményű hidraulikus rendszer és a vágóegység robusztus kialakítása lehetővé tette, hogy rekordidő alatt, kevesebb, mint 6 óra alatt elvégezhessük az elburjánzott vízinövényzet kivágását.

Kislévárd (SK – Malé Leváre)

You May Also Like